Skip to main content

Twee woontorens met uitzicht op de Erasmusbrug

In opdracht van

Amvest Residential Core Fund is Cordeel Nederland gestart met de turnkey realisatie van twee woontorens aan de Boompjes in Rotterdam.

Over het project

Aan de Boompjes 60-68, onderdeel van het Rotterdamse Maritiem District, bouwt Cordeel twee prominente woontorens van 70 en 100 meter hoog. In totaal komen er 342 vrijesectorhuurwoningen met een woonoppervlak van 45 tot 155 m2. In de plint komt 834 m2 aan commerciële ruimte en de parkeergarage zal een innovatief mobiliteitsconcept voor e-auto’s en e-bikes herbergen.

Het dynamische Maritiem District is volop in ontwikkeling en belooft de bijzonderste locatie van Rotterdam te worden. De woontorens verrijzen pal aan de Maas en zijn ontworpen door Team V architecten met optimale woonkwaliteit als uitgangspunt. Door te kiezen voor twee slanke getrapte torens in plaats van één brede kolos, profiteren de woongebouwen achter de torens van een doorkijk naar de Maas. Bovendien zorgt het slimme ontwerp voor meer hoekwoningen, die ook nog eens een spectaculair uitzicht bieden op de Erasmusbrug, Willemsbrug en de Oude Haven.

Logistiek uitdagende bouwlocatie

Cordeel heeft veel ervaring met omvangrijke bouwprojecten op binnenstedelijke locaties. Die ervaring komt hier goed van pas, met de kleine bouwplaats en de drukke verkeersader aan de Boompjes. Samen met onze bouwpartners garanderen we een minimale belasting voor bewoners en passanten.

Twee prominente woontorens van 70 en 100 meter hoog

Innovatief mobiliteitsconcept voor e-auto’s en e-bikes herbergen.

342 vrijesectorhuurwoningen met een woonoppervlak van 45 tot 155 m2

  Opdrachtgever

  Amvest Residential Core Fund

  Oppervlakte

  45.000 m²

  Engineering

  Van Rossum

  Uitvoering

  Q1 2020 – 2024

  Locatie

  Boompjes, Rotterdam

  Architect

  Team V Architectuur
  (visualisatie Zwartlicht)

  Nieuws

  Informatiebrief Woontorens Boompjes #13

  Beste bewoners en ondernemers, De beide torens van Clubhouse Boompjes zijn inmiddels bijna op hoogte. Wij geven in deze informatiebrief weer een up…
  Bouwproject Woontorens Clubhouse Boompjes Rotterdam

  Informatiebrief Woontorens Boompjes #12

  Beste bewoners en ondernemers, Met genoegen brengen wij u middels deze twaalfde informatiebrief op de hoogte van de voortgang van onze werkzaamhede…

  Informatiebrief Woontorens Boompjes #11

  Beste bewoners en ondernemers, Met deze informatiebrief informeren wij u graag over de huidige stand van zaken en welke werkzaamheden er in de kome…

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  Wij houden u tijdens de bouw op de hoogte van alle vorderingen, belangrijke momenten en overig nieuws rondom de woontorens!