Skip to main content

Informatiebrief Woontorens Boompjes #13

Beste bewoners en ondernemers,

De beide torens van Clubhouse Boompjes zijn inmiddels bijna op hoogte. Wij geven in deze informatiebrief weer een update over de bouwactiviteiten die plaatsvinden in de komende periode.

Hoogste punt
Met de werkzaamheden aan de dakvloer van de lagere toren (aan de zijde van het Rijkswaterstaat gebouw) is het bouwproject inmiddels aardig op hoogte. Het hoogste punt van de bouw zal zich echter 100 meter hoog, op het dak van de hogere toren (aan de zijde van de Terraced Tower) bevinden.

Het bereiken van dit punt staat gepland in het voorjaar van 2024, een mijlpaal waarbij uitgebreid stil zal worden gestaan samen met alle betrokkenen van het project.  Met het bereiken van het hoogste punt wordt tevens de ruwbouwfase van de bouwwerkzaamheden afgerond.

Afbouw
In de vorige informatiebrief is reeds aangekondigd dat een extra fase aan de bouwactiviteiten is toegevoegd, namelijk de afbouw. Onder afbouw verstaan we alle werkzaamheden die tot een gebruiksklaar niveau worden afgewerkt. In deze brief gaan we uitgebreider in op zowel de grove als de fijne afbouwwerkzaamheden.

De binnenwanden worden opgebouwd uit metalstud. Dit is een wandsysteem bestaande uit metalen profielen waar gipsplaten op worden geschroefd. Door isolatie tussen de gipsplaten te plaatsen, kan een relatief hoge geluidswerendheid worden gehaald. Op de betonnen verdiepingsvloeren worden dekvloeren aangebracht waarin de installatie van de vloerverwarming wordt verwerkt.

Daarnaast zijn de fijne afbouwwerkzaamheden ook al gestart. Hieronder vallen onder andere het tegelwerk in de badkamers, het aanbrengen van spuitwerk op de plafonds en het afhangen van de deuren. De toiletpotten en keukens worden ook in deze fase gemonteerd.

Modelwoning
Om een referentiepunt te hebben voor de afwerking en de look-and-feel van de appartementen, is aan het begin van de afbouwfase een modelwoning gemaakt. Deze modelwoning is afgewerkt, zoals de andere 341 woningen zullen worden opgeleverd. Het doel hiervan is om het afwerkingsniveau van alle overige woningen vroegtijdig vast te stellen.

Verhuur gestart
De verhuur van de appartementen is onlangs ook gestart! De verhuur verloopt niet via Cordeel, maar via de website van clubhouseboompjes.nl. Hier kun je alle huurprijzen per appartement bekijken. Er zijn zes typen appartementen, inclusief ‘Co-Living appartementen’. In deze appartementen kun je compleet wonen met één of meer vrienden, waarbij je allemaal je eigen (slaap)kamer en badkamer hebt. Verder is er een grote gezamenlijke woonkamer en deel je de keuken met elkaar. Wil je graag in aanmerking komen voor één van de appartementen, voltooi dan jouw inschrijving uiterlijk op 10 april op de website van Clubhouse Boompjes!

Dag van de Bouw
Save the date! Op zaterdag 8 juni 2024 stellen wij ons bouwproject Clubhouse Boompjes in Rotterdam open voor het publiek. Jong en oud zijn welkom om in gesprek te gaan met ons projectteam, opdrachtgever Amvest, bouwpartners Unica (totaalinstallateur) en Team V Architectuur, en de verhuurmakelaar UPPMäRK. Meer informatie over bezoektijden, activiteiten, etc. worden later bekendgemaakt.

Heeft u nog vragen? Mail ons gerust via info.boompjes@cordeel.eu. Uw bericht wordt binnen een werkdag in behandeling genomen. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wij houden u tijdens de bouw op de hoogte van alle vorderingen, belangrijke momenten en overig nieuws rondom de woontorens!