Skip to main content

De Clubhouse Stories

#bouwenmethandenuitdemouwen

Fotograaf: Emiel Lops

De mens leeft, beleeft, herleeft en herbeleeft bij de gratie van verhalen

De geschiedenis is meer dan een aaneenschakeling van historische feiten, zo is ook een gebouw meer dan een droge verzameling muren, vloeren en daken.
Ook een gebouw wordt gekleurd door menselijke verhalen die door middel van mondelinge en schriftelijke overlevering een eigen smoel en inhoud krijgt. Het DNA ís er niet maar wordt gaandeweg gevormd.

In het kloppende hart van Rotterdam zal bouwbedrijf Cordeel onder de naam “Clubhouse Boompjes” twee prachtige woontorens aan de Nieuwe Maas laten verrijzen. Aan mij de eer om het bouwproces op geheel eigen-zinnige manier vast te leggen. Mensen noemen mij auteur, ik omschrijf mijzelf liever als mooiemomentenverzamelaar, en de bouw van de “Clubhouse Boompjes” ís zo’n mooi moment!

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam.

Mijn schrijfstijl zou ik willen omschrijven als open, verwonderend, betrokken, Rotterdams, direct, humoristisch, soms poëtisch met altijd een nostalgische blik op de toekomst.

Omdat er geen leukere pret dan voorpret bestaat, zullen mijn verhalen, artikelen en gedichten onder de noemer De Clubhouse Stories worden verzameld.

Ik wens iedereen bijzonder veel leesplezier toe!

Stories

Clubhouse Story #2 | Kroon op het werk

Rotterdam, 13 juni 2022 ‘In dit bouwproject komt alles tezamen. Alles klopt hier. Dit is een uniek bouwproject. In ieder opzicht de kroon op mijn werk…’ Projectmanager René Verkerk draaide zijn hoofd over zijn rechterschouder, keek naar buiten en glimlachte. Trots. Dankbaar. Gelukkig. Zo moet genieten eruit zien. Bij de drie woorden “alles klopt hier” […]

Clubhouse Story #1 | De Rivier

Iedere wereldstad heeft een ademende rivier die goedkeurt. Een stad zonder rivier is gewoon een stad, geen wereldstad. De rivier is de pompende levensader van de wereldstad, waarbij de stad de man en de rivier de vrouw verbeeldt. Hun product zijn wij, de bewoners.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wij houden u tijdens de bouw op de hoogte van alle vorderingen, belangrijke momenten en overig nieuws rondom de woontorens!