Skip to main content

Informatiebrief Woontorens Boompjes #8

Beste bewoners en ondernemers,

In deze informatiebrief informeren wij u graag over de komende werkzaamheden rondom de bouwplaats van Clubhouse Boompjes.

De afgelopen maanden zijn wij met de boorwerkzaamheden van zo’n 400 funderingspalen bezig geweest. Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond en vanaf nu spelen diverse (voorbereidende) werkzaamheden voor de start voor de fundering.

Werkzaamheden komende periode

Voorbereiding betonwerk kelder
Clubhouse Boompjes bevat twee kelderverdiepingen. De komende periode wordt de bouwkuip tot het onderste niveau ontgraven. Als we dit laagste punt hebben bereikt, bouwen we weer op naar de begane grond.  Onder elke toren wordt een funderingsplaat (poer) vervaardigd van 2,3 meter dik. Dit is de basis waar de twee grote woontorens straks verder op gebouwd gaan worden. Wij zullen u in de volgende informatiebrief nader informeren over de werkzaamheden met betrekking tot het storten van deze bijzondere fundatiepoeren. In het gebied tussen de torens komt een dunnere vloer met ruimte voor de sprinklerbassins.

Torenkraan
Vanaf 15 november 2021 bouwen wij de eerste torenkraan vanaf de bouwplaats op. Deze komt te staan op de grote betonpoer die wij enige tijd geleden hebben gemaakt. De opbouw van de kraan verloopt in twee fases. In de eerste fase wordt de torenkraan opgebouwd tot 95 meter hoog. Mogelijk zetten wij een deel van Boompjes hiervoor kortdurend af. Daarover zijn wij nog in overleg met de gemeente en het montagebedrijf. De torenkraan laten we in de tweede fase tijdens het optrekken van de torens, zelf klimmen tot 120 meter hoog. Een tweede torenkraan zal in een later stadium worden opgebouwd. Deze komt aan de Boompjeszijde van de woontorens te staan.

Transport over water
Vanaf week 47 wordt de wapening aan de Hertekade aangevoerd per schip. Het schip meert tijdelijk langs de kade aan, waarna wij de wapening kunnen lossen en verwerken in het beton. Het schip zal regelmatig heen en weer varen naar de fabriek, om nieuwe wapening te laden/lossen. Hiermee creëren wij extra opslagruimte op de bouwplaats. Een groot voordeel van het transporteren te water is dat wij ruim 350 vrachtwagens op de drukke wegen in en rond Rotterdam kunnen besparen. Deze werkwijze heeft de minste impact op de omgeving.

#bouwenmethandenuitdemouwen
Binnenkort zal het meterslange doek dat wij op het schip hebben bevestigd u niet ontgaan. Op het doek introduceren wij #bouwenmethandenuitdemouwen. Op social media en op de website van woontorensboompjes.nl zullen wij losse artikelen plaatsen van auteur Marco Hendriks. Zijn verhalen kenmerken zich o.a. door de directe, no-nonsens Rotterdamse stijl en humor. Het doek is een beginsel van het verhaal.

Heeft u nog vragen? Mail ons gerust via info.boompjes@cordeel.eu. Uw reactie wordt binnen een werkdag in behandeling genomen.  

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wij houden u tijdens de bouw op de hoogte van alle vorderingen, belangrijke momenten en overig nieuws rondom de woontorens!