Skip to main content

Informatiebrief Woontorens Boompjes #6

Beste bewoners en ondernemers,

In deze zesde informatiebrief kijken wij terug op de afgelopen weken en geven we een update over de voortgang van de bouw.

De afgelopen weken
In maart hebben wij alle bouwkuipankers in de bodem aangebracht. Waarna wij in april de kelder geheel weg hebben gesloopt en de bouwput afgegraven.  Parallel aan deze werkzaamheden heeft er vanuit de gemeente ook een archeologisch bodemonderzoek plaatsgevonden. Hieruit zijn bijvoorbeeld enkele contouren van een scheepshelling uit het begin van de achttiende eeuw gevonden. De Boompjes was een uitvalbasis voor schepen, scheepvaartmaatschappijen en schippers. Het was een bedrijvige plaats, waar ook veel statige gebouwen verrezen. Ook hier zijn contouren van teruggevonden.

De komende periode
Na ruim een jaar slopen en graven gaan wij nu echt starten met bouwen. Onder de gebouwen brengen we in totaal zo’n 400 funderingspalen aan. We passen hiervoor niet de traditionele methode van het heiblok toe, maar kiezen voor een geluidsarme en trillingvrije methode. Wij boren een mantelbuis de grond in. Die wordt vervolgens gevuld met wapening en beton, waarna deze mantelbuis weer wordt getrokken. Om dit proces soepel te laten verlopen boren wij eerst voor, waardoor de grond al wat wordt losgewoeld en eventuele obstakels kapotgemaakt worden. Wij verwachten rond oktober 2021 deze werkzaamheden af te ronden.

Bouwkeet
De bouwplaats van Clubhouse Boompjes is zeer beperkt in ruimte. Hierdoor ligt ons ketenpark sinds kort aan het water. Wij hebben het ketenpark van onze buren Besix overgenomen en hebben de binnen- en buitenkant voorzien van nieuwe borden en een likje verf. Over de breedte van het ketenpark, zo’n 24 meter, is een doek gespannen in de stijl van citybranding ‘Rotterdam Make It Happen’. Zowel aan de Boompjes-zijde als de Hertenkade proberen wij de omgeving op de hoogte te houden van de werkzaamheden van de torens via de website woontorensboompjes.nl.

Heeft u nog vragen? Mail ons gerust via info.boompjes@cordeel.eu. Uw reactie wordt binnen een werkdag in behandeling genomen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wij houden u tijdens de bouw op de hoogte van alle vorderingen, belangrijke momenten en overig nieuws rondom de woontorens!