Skip to main content

Informatiebrief Woontorens Boompjes #10

Beste bewoners en ondernemers,

De bouw van Clubhouse Boompjes is in volle gang. De vorderingen op de bouwplaats zijn inmiddels vanaf de straat goed zichtbaar. Wij geven in deze informatiebrief weer een update over onze werkzaamheden.

Ondergrondse fase afgerond

De hele zomer heeft het bouwteam hard gewerkt aan de betonconstructie van de kelder. Het gapende gat op het bouwterrein is met het storten van de kelder gedicht. De beganegrondvloer aan de Hertekade-zijde is gereed. Momenteel vinden dezelfde werkzaamheden aan de Boompjes-zijde plaatst. De ondergrondse fase van het project wordt hiermee afgerond.

Ruggengraat torens al zichtbaar

Het bouwgedeelte dat inmiddels boven maaiveld uitsteekt, is de kernconstructie van de torens. De kern is in wezen de ruggengraat van een toren die voor stabiliteit zorgt, wanneer alle andere onderdelen rondom de kern worden aangebouwd. Naast stabiliteit is de kern uiteraard ook functioneel. Zo bevinden zich in de kern per toren twee liften en het trappenhuis. De bouw van de kern heeft een voorsprong  van een aantal verdiepingen (en weken) ten opzichte van de betonconstructie van de appartementen die daar omheen gaan komen.  

Beide kernen worden uitgevoerd met zelfklimmende bekisting. Met een hydraulisch systeem wordt de kernbekisting steeds een verdieping omhoog geduwd. Deze methode bespaart kraancapaciteit en zorgt voor maximale veiligheid (op hoogtes) en voor snelheid. Op deze manier heeft de bouwkraan meer tijd over voor werkzaamheden die op een lager niveau plaatsvinden.

De appartementen

We bouwen vooralsnog aan de begane grond, waar de entrees,  een aantal techniekruimten en de commerciële ruimten gaan komen. Maar vanaf eind november starten wij met de eerste appartement constructies. Dat gebeurt een aantal verdiepingen lager dan de bouw van de kern. De wanden, kolommen en vloeren van de appartementen worden geplaatst rondom de kern. Door deze splitsing van de kern en de constructie van de appartementen is in een veel kortere bouwtijd verdiepingen te realiseren, dan wanneer we dat allemaal tegelijkertijd zouden bouwen.

Werkzaamheden Hertekade

Inmiddels is Gemeente Rotterdam bij onze buren ‘Terraced Tower’ gestart met de kadewerkzaamheden aan de Hertekade. De kade krijgt een nieuwe fundatie en kademuur. In november starten zij met het plaatsen van de damwanden. Cordeel Nederland is niet betrokken bij deze herstelwerkzaamheden. Voor  meer informatie over de kadewerkzaamheden kunt u contact opnemen met Gemeente Rotterdam.

Heeft u nog vragen? Mail ons gerust via info.boompjes@cordeel.eu. Uw reactie wordt binnen een werkdag in behandeling genomen. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wij houden u tijdens de bouw op de hoogte van alle vorderingen, belangrijke momenten en overig nieuws rondom de woontorens!