Skip to main content

Informatiebrief Woontorens Boompjes #5

Beste bewoners en ondernemers,

Wethouder Bas Kurvers (verantwoordelijk voor de portefeuille bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) onthulde op woensdag 17 februari de naam voor de nieuw te bouwen markante woontorens aan de Boompjes: “Clubhouse Boompjes”. Samen met Wim Wensing (CIO van Amvest) lanceerde de wethouder symbolisch de website van het nieuwe woonconcept.

Veel woonvariatie
Het plan Clubhouse Boompjes omvat 342 vrije sector huurwoningen in het middensegment, een commerciële plint en een innovatief mobiliteitsconcept. Het woonprogramma bestaat uit een grote diversiteit aan woningtypen, waaronder bijvoorbeeld 29 appartementen voor starters. Ook zijn er 144 co-living appartementen waar iedere bewoner een eigen ruime (slaap)kamer met ensuite badkamer heeft en de overige voorzieningen delen.
Op de begane grond komen commerciële ruimtes, maar ook een centrale lobby waar bewoners kunnen werken, pakketjes kunnen laten afleveren, een kop koffie drinken of een vervoersmiddel reserveren. Bewoners in Clubhouse Boompjes beschikken niet over een parkeerplaats voor een eigen auto, maar kunnen gebruik maken van een auto, fiets of scooter uit de mobiliteitshub in de parkeergarage.

Delen als basis
Clubhouse Boompjes is een vernieuwend woonconcept, waarbij delen de onderliggende basis is. Door woonruimte slim te delen worden woonkosten verlaagd. Door kantoorruimte te delen ontstaat er meer flexibiliteit en minder reistijd. En door vervoer te delen zijn de bewoners mobiel, zonder zorgen en investeringskosten. Hier gebruik je wat je nodig hebt.

Bouw
De oplevering van het bijzondere project wordt verwacht in 2024. Dit duurt helaas nog even. Ondertussen wordt er hard gewerkt om dit te verwezenlijken. Zo zijn de bouwkuipankers voor twee derde deel geplaatst. Zodra alle ankers in de bodem zijn aangebracht, wordt de kelder geheel weg gesloopt en de bouwput afgegraven. In april starten we met het aanbrengen van de funderingspalen. De paalfunderingen worden overigens geboord en niet geheid. Deze methodiek geeft nauwelijks geluidshinder en veroorzaakt geen trillingen.  

Meer informatie
Vanaf nu staat ook de website www.clubhouseboompjes.nl online. Hier vindt u onder andere meer informatie over (de verhuur van) de woningen.

Communicatie, zoals deze informatiebrieven over de bouwwerkzaamheden blijft verlopen via de bekende site: www. woontorensboompjes.nl.

Heeft u nog vragen over de bouwwerkzaamheden? Mail ons gerust via info.boompjes@cordeel.eu. Uw reactie wordt binnen een werkdag in behandeling genomen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wij houden u tijdens de bouw op de hoogte van alle vorderingen, belangrijke momenten en overig nieuws rondom de woontorens!